N E S T P L A N N I N G   2 0 2 3


Nestplanning 2023 v2 pngpng

Nestplanning 2023

Dit voorjaar zal Fajah gedekt worden door de prachtige reu Attila Vom Bismarckschlösschen.

Een gezonde, krachtige reu, correct gebouwd en met een fijn en werklustig karakter! 
Op dit moment hebben zich al meerdere mensen aangemeld voor een pup, maar u mag zich altijd vrijblijvend aanmelden. Beide ouders zijn aangekeurd voor de fok, de pups uit deze combinatie zullen dan ook het Certificaat van Fokniveau ontvangen van de rasvereniging VDH.


Bekijk deze mooie combinatie op Working Dog:

https://www.working-dog.com/breed/Von-Haus-Gildenborch-50423/planning


20210711_133458jpg

Nestjes Von Haus Gildenborch

Op 22 juni 2021 werd ons B-nestje geboren: Lerros vom Rungenberg (IGP 3) x Fajah van de Lievenschbergh (IGP 2)
Op 6 februari 2019 werd ons A-nestje geboren: Fado Casa Colombaia (IPO3) x Rosie Amber von Grubenländer Schupo (IPO2)

Von Haus Gildenborch pups: 

- worden bij ons in huis geboren en groeien in huis en tuin op

- worden gechipt en geregistreerd door de Raad van Beheer

- worden iedere twee weken ontwormd

- hebben hun eerste puppy-enting gehad

- krijgen een Europees Paspoort mee plus gezondheidsverklaring van erkende dierenarts

hebben een FCI-erkende stamboom van de Raad van Beheer Nederland

- worden verkocht inclusief VDH-koopcontract en Certificaat van Fokniveau

- de nieuwe baasjes krijgen een leuk en nuttig puppypakket mee

- wij zorgen voor een goede socialisatie van uw pup tijdens de eerste acht weken.


Onze pups zullen in huis geboren worden en in en om het huis opgroeien, samen met andere huisdieren en ze worden uiteraard goed gesocialiseerd.

Bij mooi weer zullen ze overdag lekker in de tuin kunnen spelen. Vanaf hun geboorte kunt u hen bewonderen via foto's op Facebook en onze website en vanaf vijf weken bent u welkom om ze te bezoeken. Wanneer onze pups acht weken oud zijn, mogen ze het nest verlaten. De pups zijn dan gechipt, krijgen een FCI-stamboom mee van de Raad van Beheer, een VDH Certificaat van Fokniveau en een koopovereenkomst van de VDH. Uiteraard zijn ze volledig door onze dierenarts onderzocht en gezond bevonden en krijgen ze een Europees Paspoort mee, waarin hun gekregen entingen en ontwormingsdata vermeld staan.

 Een goede voorbereiding is natuurlijk het halve werk. Op internet is ontzettend veel informatie te vinden. Op bijvoorbeeld "Puppy opvoeden" lees je alles over: de eerste nacht thuis, benchtraining, zindelijk maken, socialisatie, wandelen met je puppy, vachtverzorging en nog heel veel meer!  Ook zijn hierover volop boeken te koop.

Laat je pup tijdens de inprentingsfase op een positieve manier met zoveel mogelijk situaties en andere dieren kennismaken.


A-nest 02jpg


Wij zijn lid van de VDH: de Nederlandse Vereniging van fokkers en liefhebbers van Duitse Herdershonden en onze kennelnaam is officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer Nederland.


Fokken is verbeteren en geen vermeerderen. Het fokken moet verantwoord gebeuren, zodat van elk nest redelijkerwijs verwacht mag worden, dat er een opbouwende lijn zichtbaar zal zijn met betrekking tot het rasbeeld. Het doel van de fokkerij is het fokken van Duitse herdershonden die in hun verschijning, aard en karakter beantwoorden aan het rasbeeld dat beschreven wordt in de rasstandaard.


Wij fokken alleen uit verantwoorde combinaties. Beide ouderdieren hebben een goede HD en ED beoordeling. Het DNA van de beide ouderdieren is vastgelegd. Beide ouderdieren zijn getest op DM. Ons doel is mooie, gezonde honden te fokken met een fantastisch karakter, een gezonde dosis werklust en veelzijdig inzetbaar: huishond, sport, shows etc. Honden die de voorgeschreven rasstandaard zoveel mogelijk benaderen.