O V E R   O N S

ClaudiaDermois-7617 verkleind uitgesnedenjpg
N I C O L E  
Samen met mijn man Henk en drie dochters: Michelle, Louise en Claudia zijn we in 2003 vanuit Brabant in een klein woonboerderijtje in het mooie Drenthe komen wonen. Vanaf mijn zesde jaar ben ik opgegroeid met Duitse Herders. Mijn acht jaar oudere zus kocht toen een Duitse Herder reu, Boris genaamd. Wij hadden toen al een kruisinghondje: Tosca. Een jaar later verhuisden we naar een boerderij en de honden uiteraard ook. Op deze boerderij "Hoeve Gildenborch" ben ik opgegroeid tussen de honden, paarden, kippen, schapen en konijnen. Een heerlijk buitenleven dus. Onze kennelnaam is afgeleid van deze boerderij.

Na Boris kwamen er weer andere Duitse Herders. Later, toen ik getrouwd was en in verwachting van Louise kochten wij onze eerste eigen Duitse Herder, Dirkje vom Nollewald. En na Dirkje kwam Thirza (Shanta vom Dammplatz), onze nieuwe herder. Thirza verhuisde mee naar Drenthe, waar we heerlijk op een onze kleine woonboerderij wonen. In mei 2010 kochten we Kyra (Faija Kyra of the Sods Cottage). Thirza overleed in oktober dat jaar. En in november kwam Ruby (Loena vom Mattenburcherland) erbij.

Tot ons grote verdriet is Kyra in het voorjaar 2013 dodelijk verongelukt. Eind augustus 2016 werd onze roedel uitgebreid met de komst van Jaica vom Großen Ex, maar zij bleek ongeneeslijk ziek. De medicatie om de klachten te onderdrukken sloeg niet aan, waardoor we een vreselijk  verdrietig besluit moesten nemen en Jaica uit haar lijden hebben moeten verlossen. Met de komst van een prachtig langstokhaar teefje: Fajah van de Lievenschbergh hebben we een nieuwe start gemaakt en met succes! Fajah behaalde meerdere africhtingsdiploma's en werd aangekeurd voor de fok. Ze is inmiddels de moeder van ons B en C-nest. uit het B-nest hebben we Bailey von Haus Gildenborch aangehouden, die zal worden getraind volgens het IGP-programma.

Om onze pupkopers zo goed mogelijk te begeleiden en om een nóg beter inzicht te krijgen in de opvoeding en africhting van onze honden, heb ik in het voorjaar van 2021 de opleiding "Hondengedrag" gevolgd en ben ik in de zomer van 2023 geslaagd voor de opleiding "Hondentrainer" en "Basiskennis Honden".

 Studieverklaring Hondengedrag kleinerjpg Certificaat Basiskennis Honden kleinerjpg Certificaat Hondentrainer kleinerjpg
L O U I S E

Mijn moeder heeft hierboven al een heleboel verteld over de Duitse Herders die we in de loop der jaren hebben gehad dus daar zal ik verder niet meer teveel over uitweiden.

Ik ben dus Louise, de middelste dochter van Nicole. Ik ben vanaf mijn geboorte opgegroeid met Duitse Herders. Eerst dus met Dirkje, daarna met Thirza. Maar ik wilde altijd zo graag ook een eigen hond dat ik op mijn dertiende heel hard ben gaan sparen zodat ik Uk kon gaan kopen, wat was ik trots! Helaas is Uk in 2022, op ruim 16 jarige leeftijd overleden.

In mei 2010 kocht ik mijn eerste eigen Duitse Herder, Kyra. Eerst ben ik verschillende cursussen gaan volgen bij KC GNON in Emmen. Toen ze ongeveer 10 maanden was ben ik begonnen met het trainen van het IPO programma. Tot ons grote verdriet is Kyra in het voorjaar van 2013 verongelukt.

September 2013 kocht ik een nieuw maatje genaamd Rosie Amber vom Grubenländer Schupo, haar roepnaam was Amber. Sinds 1 juni 2014 woon ik in Leeuwarden en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe kringgroep, en zo kwam ik terecht bij Kringgroep Frisiana. Vlak hierna is in 2015 Romy (Britt Kiparidesja) als pup erbij gekomen en ook met haar ben ik toen druk gaan trainen. Ik trainde met veel plezier twee keer per week bij Kringgroep Frisiana. Daarnaast heb ik begin 2016 ook mijn licentie voor kringgroep pakwerker behaald!

In 2019 hebben we ons eerste nestje gefokt met Amber, ze kreeg 4 prachtige pups! Datzelfde jaar ben ik zelf ook voor het eerst moeder geworden, van onze zoon Jesse. De hondensport kwam toen op een wat lager pitje te staan. Na de geboorte van onze tweede zoontje, Jurre, ben ik eigenlijk helemaal gestopt. Wel kom ik met enige regelmaat, samen met mijn jongens bij mijn moeder kijken, die nu met veel plezier bij Kringgroep Frisiana traint.

Op dit moment is Amber helaas niet meer onder ons en is Romy ruim 8 jaar oud en geniet van haar leven bij ons als huishond.

Wie weet pak ik ooit de sport weer op!
Voor nu ben ik met mijn kinderen supporter van mijn moeder!


Veel lees- en kijkplezier op onze website en graag tot ziens!