O V E R   O N S

ClaudiaDermois-7617 verkleind uitgesnedenjpg
N I C O L E  
Samen met mijn man Henk en drie dochters: Michelle, Louise en Claudia zijn we in 2003 vanuit Brabant in een klein woonboerderijtje in het mooie Drenthe komen wonen. Vanaf mijn zesde jaar ben ik opgegroeid met Duitse Herders. Mijn acht jaar oudere zus kocht toen een Duitse Herder reu, Boris genaamd. Wij hadden toen al een kruisinghondje: Tosca. Een jaar later verhuisden we naar een boerderij en de honden uiteraard ook. Op deze boerderij "Hoeve Gildenborch" ben ik opgegroeid tussen de honden, paarden, kippen, schapen en konijnen. Een heerlijk buitenleven dus. Onze kennelnaam is afgeleid van deze boerderij.

Na Boris kwamen er weer andere Duitse Herders. Later, toen ik getrouwd was en in verwachting van Louise kochten wij onze eerste eigen Duitse Herder, Dirkje vom Nollewald. En na Dirkje kwam Thirza (Shanta vom Dammplatz), onze nieuwe herder. Thirza verhuisde mee naar Drenthe, waar we heerlijk op een onze kleine woonboerderij wonen. In mei 2010 kochten we Kyra (Faija Kyra of the Sods Cottage). Thirza overleed in oktober dat jaar. En in november kwam Ruby (Loena vom Mattenburcherland) erbij.

Tot ons grote verdriet is Kyra in het voorjaar 2013 dodelijk verongelukt. Eind augustus 2016 werd onze roedel uitgebreid met de komst van Jaica vom Großen Ex, maar zij bleek ongeneeslijk ziek. De medicatie om de klachten te ondrukken sloeg niet aan, waardoor we een vreselijk  verdrietig besluit moesten nemen en Jaica uit haar lijden hebben moeten verlossen. Inmiddels is onze kennel uitgebreid met een prachtig langstokhaar teefje: Fajah van de Lievenschbergh.

Om onze pupkopers zo goed mogelijk te begeleiden en om een nóg beter inzicht te krijgen in de opvoeding en africhting van onze honden, heb ik in het voorjaar van 2021 de opleiding "Hondengedrag" gevolgd en momenteel volg ik de opleiding "Hondentrainer". Onze dochter Louise is ook heel actief met de honden en we gaan dan ook heel vaak samen op pad.L O U I S E

Mijn moeder heeft hierboven al een heleboel verteld over de Duitse Herders die we in de loop der jaren hebben gehad dus daar zal ik verder niet meer teveel over uitweiden.


Ik ben dus Louise, de middelste dochter van Nicole. Ik ben vanaf mijn geboorte opgegroeid met Duitse Herders. Eerst dus met Dirkje, daarna met Thirza. Maar ik wilde altijd zo graag ook een eigen hond dat ik op mijn dertiende heel hard ben gaan sparen zodat ik Uk kon gaan kopen, wat was ik trots, en nog steeds! Maar het begon toch ook erg kriebelen om een Duitse Herder te hebben waarmee ik IPO kon gaan trainen. En zo heb ik in mei 2010 Kyra gekocht en ben ik eerst verschillende cursussen gaan volgen bij KC GNON in Emmen. Toen ze ongeveer 10 maanden was ben ik begonnen met het trainen van het IPO programma. Tot ons grote verdriet is Kyra in het voorjaar van 2013 verongelukt.


 Sinds september 2013 heb ik een nieuw maatje genaamd Rosie Amber vom Grubenländer Schupo, haar roepnaam is Amber. Sinds 1 juni 2014 woon ik in Leeuwarden en ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe kringgroep, en zo kwam ik terecht bij Kringgroep Frisiana. Vlak hierna is in 2015 Romy (Britt Kiparidesja) als pup erbij gekomen en ook met haar ben ik druk aan het trainen. Ik train met veel plezier twee keer per week bij Kringgroep Frisiana. En met succes, want Amber heeft inmiddels haar IPO 2 behaald.


Naast het zelf trainen met Amber en Romy heb ik begin 2016 mijn licentie als kringgroep pakwerker behaald.


Veel lees- en kijkplezier op onze website en graag tot ziens!